Ιδιαίτερη ήταν η παρουσία του Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS, στο πλαίσιο του προγράμματος Watersave, στις επιστημονικές ημερίδες που διοργάνωσαν φορείς και δήμοι σε όλη τη χώρα.

Το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού και ο δήμος Αξιού Θεσσαλονίκης διοργάνωσε στα Ν. Μάλγαρα στις 7 Ιουνίου 2008 και στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, ημερίδα για την αειφορική διαχείριση του νερού στους υγροβιότοπους. Στην ενδιαφέρουσα ημερίδα συμμετείχε ο Νίκος Χρυσόγελος Πρόεδρος ΔΣ και Υπεύθυνος Πολιτικών του Δίκτυου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS, με την ομιλία του για την «Αειφορική διαχείριση των υδάτων» όπου αναφέρθηκε με λεπτομέρειες η υλοποίηση του προγράμματος WATERSAVE.

Η ευαισθητοποίηση των τοπικών ΔΕΥΑ των δήμων Ηρακλειδών και Δικαίου της Κω στα θέματα εξοικονόμησης νερού, οδήγησε στη συν-διοργάνωση με το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS ημερίδας για την ‘Εξοικονόμηση και τη βιώσιμη διαχείριση των υδάτινων αποθεμάτων. Στην ημερίδα που έγινε στην Κω στις 30 Μαΐου και παρακολούθησε πλήθος φορέων του νησιού, έγινε αναλυτική παρουσίαση του προγράμματος WATERSAVE από την υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ευτυχία Μαύρου, ενώ θετική ήταν και η ανταπόκριση των κατοίκων στο τριήμερο για το νερό που περιλάμβανε παρουσιάσεις σε σχολεία των δήμων του προγράμματος WATERSAVE και εθελοντικό καθαρισμό ακτών των Δ.Δ. Κεφάλου και Μαρμαρίου

Για την ενημέρωση των πολιτών σχετικά με τις προτεινόμενες λύσεις των προβλημάτων και τους τρόπους εξοικονόμησης του νερού η δημοτική κίνηση "Ηράκλειο - Ανθρώπινη Πόλη", η «Νομαρχιακή Παρέμβαση των Πολιτών & της Οικολογίας» και η «Οικολογική Παρέμβαση Ηρακλείου» διοργάνωσαν στο Ηράκλειο στις 5 Μαΐου 2008, κοινή εκδήλωση με θέμα τη βιώσιμη διαχείριση των υδάτινων πόρων, όπου η υπεύθυνη Υδατικών Πόρων του Δίκτυου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS Μαίρη Βιταλιώτου, στην παρουσίασή της «Αειφορική διαχείριση των υδάτων» ανέφερε τις δράσεις του προγράμματος WATERSAVE.